A kolosztrum (colostrum) hatásai

A colostrum számtalan, klinikailag is igazolt pozitív hatása nem csupán csecsemőknél, felnőtteknél is kiaknázható!

Immunrendszer erősítése

Az előtej erősíti a szervezet védekező rendszerét. Antitesteket tartalmaz, melyek lehetővé teszik, hogy már egy újszülött szervezete is ellenállóbbá válhasson a fertőzésekkel szemben.
Olasz kutatók úgy találták, hogy azok az alanyok, akiket nem kolosztrummal kezeltek, 5-ször nagyobb valószínűséggel kapták el az influenzát, mint azok, akiknek kolosztrumot adtak. Tudjon meg többet a témában! >>>

Bélrendszer működésének támogatása

A colostrum már kisgyermekeknél támogatja az egészséges bélflóra kialakulását. Továbbá védi az emésztőrendszert is a fertőzésektől, és segíti a hasznos anyagok minél jobb felszívódását, hasznosulását. A gyomor és a bél nyálkahártyájának gyógyulását támogatja.

Bőrproblémák kezelésére

A laktoferinnek tulajdonítható, hogy a tehén kolosztrum külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt hatékonynak bizonyulhat herpesz jelentette fertőzésekkel szemben. A növekedési faktoroknak köszönhető, hogy a bőrszövet regenerálódását, a sebek gyógyulását, vagy éppen a fekélyek kezelését egyaránt segítheti.

A vérnyomás és a vércukorszint kiegyensúlyozása

A kolosztrum természetes módon képes lehet normalizálni a magas vérnyomást. Hasonlóan igaz mindez a vércukorszintre is. A colostrumnak hála a cukorbetegek könnyebben lesznek képesek szinten tartani cukorszintjüket.

Sportolóknak, sportoláshoz ajánlott

Segíti a sérült csontok, porcok, izmok, valamint a bőr kollagénjének mielőbbi regenerációját. Fájdalomcsillapító hatású. Bioaktív hatóanyagai az izomépülés folyamatára is jótékonyan hatnak. Kedélyállapot-javító, éberséget-fokozó funkciója (neurotranszmitterek képződését támogatja) sportolóknak szintén jó szolgálatot tehet.
Hozzájárul a teljesítmény fokozásához, ám használata nem minősül doppingolásnak! Olvasson tovább a témában! >>>

Fogyókúrás előnye

Számos testsúlycsökkentő programban segíthet a kívánt eredmény elérésében, azáltal, hogy az izmok bontása helyett a zsírok égetését „szorgalmazza”.

Fejlődési rendellenességek ellen

Születtek már vizsgálati eredmények azt igazolván, hogy az előtej a sérült DNS és RNS kijavítását segítheti.
Ezt megelőzően a kolosztrumra egyébként úgy figyeltek fel, hogy észrevették, hogy a szarvasmarháknál azok a borjak, amelyek nem jutottak a születést követő első napokban megfelelő mennyiségű colostrumhoz, vagy fogékonyabbak lettek a fertőzésekkel szemben, vagy nem fejlődtek megfelelő ütemben, netán idő előtt el is pusztulhattak. Kiderült az is, hogy egy borjú esetében a védekezőképesség elsősorban a kolosztrumnak köszönhető az első napokban, hónapokba!
A kolosztrum növekedési faktorai – ahogy az a nevükben is benne van – a növekedést és fejlődést segítik! Ismerje meg a kolosztrum működését. KATTINTSON TOVÁBB >>>