Immunerősítés Kolosztrummal

A nőstény emlősöknél a szülést követően hamarosan megindul a kolosztrum termelődése. Ez a tejszerű anyag kezdeti lendületet ad az újszülött immunrendszerének. Kutatók szerint a kolosztrum előnyei azonban nem feltétlenül érnek itt véget!

Akinek gyenge az immunrendszere, vagy az egészséges immunrendszerét szeretné támogatni, annak a kolosztrum lökést adhat a fertőzések és az immunműködéshez kapcsolódó betegségek legyőzéséhez.

Az antitesteket, immunstimuláló enzimeket, fehérjéket, növekedési faktorokat tartalmazó colostrummal kiválóan támogatható a szervezet ellenálló képessége. Arról, hogy pontosan hogyan is működik a kolosztrum többet is megtudhat! >>>

A következőkben a colostrum immunerősítő szerepét egy érdekesebb oldalról járjuk körbe:

  • Sherwood Lawrenc szerint a kolosztrum immunerősítő tulajdonsága a transzfer faktornak nevezett molekuláktól ered -Ezeket 1949-ben fedezte fel, miközben tuberkulózisos betegeit kezelte. Lawrence észrevette, hogy az immunválasz tényezőit át lehet vinni a vérdonoréból a vért kapó szervezetébe, ezért ‘transzfer tényezőknek’ nevezte el őket.
  • Az Alternative Medicine-ben Burton Goldberg az állítja, a transzfer tényezők/faktorok fejleszteni vagy szabályozni képesek a befogadó immunrendszerét, meg tudják tanítani, hogyan ismerjen fel bizonyos antigéneket, és közvetítse a tudat felé, hogy azok jelen vannak a szervezetben.
  • 1999-ben, 50 évvel Lawrence felfedezése után a kutatók a Transzfer Ágensek 11. Nemzetközi Konferenciáján, Mexikóban megvitatták a transzfer faktorok lehetséges szerepét a modern gyógyászatban. A szarvasmarha kolosztrum az egyik legizgalmasabb témája volt a kongresszusnak, ugyanis ez a legbőségesebb ma ismert forrása a transzfer faktoroknak.
  • A szarvasmarha kolosztrum tele van transzfer faktorokkal, mint a hidrogén-peroxid és az IgG-típusú immunoglobulinok. A hidrogén-peroxid sokak számára ismerős lehet – ez az az anyag, amivel korábban az iskolaorvos kezelte a horzsolásokat.
  • Egészséges sejtjeink rendszeresen termelnek hidrogén-peroxidot, hogy megtámadják a betörő kórokozókat. A brit hadsereg orvosai ennek ismeretében pl. a hidrogén-peroxidot intravénásan alkalmazták influenza kezelésére Indiában.

A transzfer faktorok értékes kezelési módszerré válhatnak a jövőben a fertőző betegségek esetén, ahogyan a kutatók mind többet tudnak meg róluk, illetve képesek lesznek izolálni pontosan a faktorokat.

A transzfer faktorok egy napon akár még arra is lehetőséget adhatnak, hogy gyógyítani lehessen olyan betegségeket, melyek jelenleg is pusztítják a világ népességét, mint pl. az AIDS vagy az ebola.
A tragikus 2002-es ugandai ebola járvány után Sam Wainaina szabadúszó újságíró előállt a transzfer faktorok lehetséges előnyeivel Afrikában. Cikkében Wainaina arra a következtetésre jutott, hogy a járvány alatt alkalmazott transzfer faktorokat előbb is be lehetett volna vetni, hogy több életet mentsenek meg és elkerüljék a tömeghisztériát!

A transzfer faktorok gyógyításban betöltött szerepével kapcsolatban a kutatások továbbra is folynak, de a kolosztrum és a fantasztikus faktorainak előnyeit már most fel lehet használni a hétköznapokban immunerősítésre.

A colostrum folyamatos immunitást biztosít!

A sportolók egy ellentmondással kell, hogy szembenézzenek: az egyik oka annak, hogy sportolnak, az, hogy egészségesek akarnak maradni! Ugyanakkor az edzés miatt sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre: egy kemény edzés után az immunrendszer ideiglenesen lecsökkenti a T-sejtek és a természetes ölősejtek termelődését.

A sűrű edzések miatt néhány sportoló folyamatosan immungyenge állapotba kerül, növelve ezzel a betegségek kockázatát. A kolosztrum az egyetlen természetes gyógyító anyag, mely képes folyamatosan biztosítani az immunitást. Segítségével csökken az esélye annak, hogy a sportolók a kórokozók áldozatául essenek az edzést követő legyengült időszakaszban.
Olvasson tovább a témában, majd ismerje meg a colostrum egyéb jótékony hatásait a sportpályán! >>>